Požadované zručnosti

Stredná odborná škola rybárska Mošovce Rybárstvo a životné prostredie
študijný  odbor
4215 6  Rybárstvo

Naspäť Na úvod Hore Ďalej



 

Chronológia zmien

ŠkVP
nadstavbové štúdium:
rybárstvo a životné prostredie
poľnohospodárstvo

rybárstvo - prezentácia

Absolvent vie:

-          uplatniť v praxi etické a profesijné pravidlá, zásady spoločenského správania a vystupovania,

-          aplikovať v praxi základné obchodno-podnikateľské aktivity a základné zásady marketingu,

-          uplatňovať estetiku práce a prostredia s dodržaním hygienických zásad i zásad bezpečnosti práce na prevádzke,

-          voliť správne technologické postupy práce, pripraviť pracovisko, pracovné prostriedky a predmety,

-          zabezpečovať bežnú údržbu pracovných prostriedkov, ktoré používa,

-          preukázať základné užívateľské práce s výpočtovou technikou,

-          vykonávať pracovné činnosti tak, aby nenarušoval životné prostredie,

-          udržiavať estetickú úroveň pracovného prostredia,

-          pracovať s predpismi HACCP v odchove a spracovaní,

-          sa orientovať v nových technológiách a výrobkoch,

-          prijímať a registrovať objednávky,

-          pracovať s registračnou pokladňou,

-          nastavovať základné parametre strojového a  technologického zariadenia v poľnohospodárskej výrobe so zameraním na rybárstvo a pri spracovaní poľnohospodárskych i rybích produktov,

-          pripraviť, riadiť, vykonávať, evidovať, kontrolovať a hodnotiť pracovné operácie v chove i preprave rýb, v pestovaní plodín a chove zvierat, pri používaní rôzneho náradia, strojov, mechanizačných prostriedkov, dopravných prostriedkov  a technologických liniek,

-          riadiť traktor,

-          vykonávať všetky odborné práce v chove rýb, pri pestovaní a ochrane rastlín v agrotechnických termínoch, v živočíšnej výrobe, ošetrení a úprave živočíšnych výrobkov i spracovaní rýb,

-          pripraviť a bezpečne ovládať prevádzku elektrického agregátu na odlov rýb, organizovať prácu odbornej skupiny, viesť predpísanú evidenciu a ovládať pravidlá bezpečnosti práce i ochrany zdravia,

-          vyberať a hodnotiť krmivá, zostavovať kŕmne dávky pre všetky druhy a kategórie  hospodárskych zvierat i rýb,

-          rešpektovať zásady ochrany životného prostredia, vykonávať prevenciu a základné opatrenia pri výskyte i odstraňovaní následkov ekologických havárií, posúdiť a hodnotiť stav ochrany životného prostredia,

-          vykonávať opatrenia v ochrane prírody, životného prostredia vo väzbe na poľovníctvo, hlavne na vodných biotypoch, v chove poľovnej zveri a výkonu poľovného práva,

-          zostaviť podnikateľský plán, vykonávať ekonomické hodnotenie výroby, upravovať produkty na predaj, vykonávať marketing, podnikať v oblasti rybárstva, poľnohospodárskej výroby a službách v podmienkach rôznych foriem hospodárenia,

-          využívať výpočtovú techniku, najmä programy pre riadenie rybárstva, poľnohospodárskej výroby, služieb a v rôznom podnikaní na vidieku.


Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this web contact [ProjectEmail].
Last updated: mája 12, 2009.