Home Up Mapa stránok

1. ročník

školský vzdelávaci program                                           
1. ročník 2. ročník

 

ROZPIS  UČIVA PREDMETU: spracovanie  poľnohospodárskych produktov 

5,5 konzultačných hodín

Názov tematického celku

Témy

Hodiny

Medzipredmetové vzťahy

Očakávané

vzdelávacie výstupy

Kritériá hodnotenia vzdelávacích výstupov

Metódy hodnotenia

Prostriedky hodnotenia

1. Úvod

0,5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

1.1 Charakteristika poľnohospodárskeho spracovateľského priemyslu, význam, obsah a poňatie predmetu

 

 

*        pochopiť nutnosť štúdia predmetu

*        pochopil nutnosť štúdia predmetu

Ústne frontálne skúšanie

Riadená diskusia

2. Potravinová bezpečnosť

1

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

2.1 Legislatíva Európskej únie – nariadenia, smernice, rozhodnutia, vyhľadávanie

0,5

 

*        rozumieť rozdielu medzi záväznosťou dokumentov a vedieť dokumenty vyhľadať

*        porozumel rozdielu medzi záväznosťou dokumentov a vedel dokumenty vyhľadať

Praktická práca

Prezentovanie prezentácia ppt HACCP

2.2 Legislatíva Slovenska – Potravinový kódex Slovenskej republiky, zákon o ochrane zdravia ľudí, zákon o potravinách, výrobky charakteristické pre Slovensko a ich právna ochrana

 

*        vedieť vyhľadávať v legislatíve riešenie konkrétneho problému, poznať typické slovenské výrobky a ochranné značky výrobkov

*        vedel vyhľadať v legislatíve riešenie konkrétneho problému, poznal typické slovenské výrobky a ochranné značky výrobkov

2.3 Nástroje zásad správnej výrobnej praxe

0,5

*        vedieť vypracovať HACCP

*        vypracoval HACCP

2.3.1 Základne pojmy

 

2.3.2 Analýza nebezpečenstva a stanovenie CP a CCP

 

2.3.3 Stanovenie opatrení

 

2.3.4 Spracovanie HACCP

 

2.3.4 Spracovanie HACCP a prezentácia

 

3. Hodnotenie rastlinných výrobkov

1,5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

3.1 Obilniny

 

Rastlinná výroba

*        vedieť kritéria pre hodnotenie - s použitím literatúry jednotlivých produktov rastlinnej výroby

*        vedel kritéria pre hodnotenie - s použitím literatúry jednotlivých produktov rastlinnej výroby

praktická práca

Prezentovanie ppt prezentácia

3.2 Okopaniny

 

3.3 Olejniny

 

3.4 Priadne rastliny, chmeľ a tabak

 

3.5 prezentácia výsledkov posúdenia

 

 

4. Uchovávanie rastlinných produktov

1

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

4.1 Sušiarenstvo, princíp sušenia a zásady sušenia poľnohospodárskych produktov

 

Rastlinná výroba, fyzika, mechanizácia, biológia

*        rozumieť princípu uskladnenie sušením a spôsobu uskladnenia obilovín

*        porozumel princípu uskladnenie sušením a spôsobu uskladnenia obilovín

praktická práca

Prezentovanie ppt prezentácia

4.2 Sušenie okopanín, obilnín a čakanky

 

4.3 Uskladňovanie obilnín a okopanín, veľkovýrobná uskladňovňa

 

5. Poľnohospodársky priemysel

1

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

5.1 Význam, vývoj a perspektívy rozvoja poľnohospodárskeho priemyslu

 

Mechanizácia, rastlinná výroba

*        poznať hlavné zásady a technologické postupy pri výrobe hlavných výrobkov z rastlinnej výroby

*        poznal hlavné zásady a technologické postupy pri výrobe hlavných výrobkov z rastlinnej výroby

praktická práca

Prezentovanie ppt prezentácia

5.2 Výroba múky

 

5.3 Výroba sladu a piva

 

5.3 Výroba sladu a piva

 

5.4 Výroba škrobu

 

5.5 Výroba liehu

 

5.6 Výroba rastlinných olejov

 

5.7 Výroba cukru

 

5.8 Výroba krmných zmesi

 

praktická práca

Prezentovanie ppt prezentácia

6. Spracovanie a nákup ovocia a zeleniny

0,5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

6.1 Hodnotenie a nákup ovocia a zeleniny

 

Rastlinná výroba

*        poznať základné kritéria hodnotenia a spôsoby konzervácie zeleniny

*        poznal základné kritéria hodnotenia a spôsoby konzervácie zeleniny

Ústna odpoveď

Riadená diskusia

6.2 Spôsob konzervácie zeleniny a ovocia

 

 

 

Home ] Up ]

Send mail to soupar@souparmt.edu.sk  with questions or comments about this web site.
Last modified: septembra 01, 2010