Home Up Mapa stránok

2. ročník

školský vzdelávaci program                                           
1. ročník 2. ročník

 

ROZPIS  UČIVA PREDMETU:   spracovanie  poľnohospodárskych produktov 

5 konzultačných hodín

Názov tematického celku

Témy

Hodiny

Medzipredmetové vzťahy

Očakávané

vzdelávacie výstupy

Kritériá hodnotenia vzdelávacích výstupov

Metódy hodnotenia

Prostriedky hodnotenia

1. Technológia spracovania mäsa

2,5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

1.1 Požiadavky na bezpečnosť a osobnú hygienu

 

Živočíšna výroba, biológia

*        poznať požiadavky na bezpečnosť, rozumieť systému hodnotenia bezpečnosti, technologické postupy spracovania a výroby výrobkova druhy mäsa, rozumieť bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu, rozoznať jednotlivé trhové druhy mäsa

*        poznal požiadavky na bezpečnosť, porozumel systému hodnotenia bezpečnosti, technologické postupy spracovania a výroby výrobkova  a druhy mäsa, porozumel bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu, rozoznal jednotlivé trhové druhy mäsa

praktická práca

Prezentovanie ppt prezentácia

1.2 Nebezpečenstvo, riziko, ohrozenie

 

1.3 Veterinárne požiadavky na výrobu a spracovanie mäsa

 

1.4 Druhy jatočných zvierat, nákup, hodnotenie

 

1.5 Doprava jatočných zvierat, straty pri preprave a zaobchádzanie so zvieratami, ustajnenie na bitúnku

 

1.6 Zabíjanie a spracovanie hovädzieho mäsa, delenie

 

1.7 Trhové druhy hovädzieho mäsa

 

1.8 Zabíjanie a spracovanie bravčového mäsa, delenie

 

1.9 Trhové druhy bravčového mäsa

 

1.10 Solenie a údenie

 

1.10.1 Hodnotenie údeného mäsa- cvičenie

 

Praktická odpoveď

Vyhodnotenie protokolu

1.11 Balene a porciovane mäsá, údenárske výrobky

 

 

 

1.12 Spracovanie druhotných surovín získaných pri spracovaní mäsa

 

1.13 Chladenie, zmrazovanie a konzervovanie mäsa

 

1.14 Spracovanie mäsa hrabavej hydiny

 

1.15 Spracovanie mäsa vodnej hydiny

 

1.16 Spracovanie rýb

 

2. Technológia spracovania mlieka

1,5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

2.1 Zvoz a hodnotenie mlieka

 

Živočíšna výroba, biológia

*        Porozumieť spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov

*        Porozumiel spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov

Ústna odpoveď

Obhajoba prezentácie

2.2 Výroba konzumného mlieka

 

2.3 Fermentované mliečne výrobky

 

2.4 Výroba masla

 

2.5 Výroba syrov

 

2.6 Výroba mrazených mliečnych výrobkov, zahustených mliek, sušeného mlieka

 

3. Technológia spracovania vajec

1

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

3.1 Nákup a triedenie vajec

 

Živočíšna výroba, biológia

*        porozumieť požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mať predstavu o triedení vajec

*        porozumel požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mal predstavu o triedení vajec

Ústna odpoveď

obhajoba prezentácie

3.2 Výrobky z vajec

 

3.3 Odborná exkurzia hydinárne

 

 

 

Home ] Up ]

Send mail to soupar@souparmt.edu.sk  with questions or comments about this web site.
Last modified: septembra 01, 2010