Na úvod Hore Mapa stránok
Stredná odborná škola rybárska

I. ročník
I. ročník II. ročníkStredná odborná škola rybárska Mošovce

 

 

 

NADSTAVBOVÉ ŠTÚDIUM

- rybárstvo a životné prostredie - 45084 00

- poľnohospodárstvo - 45124 00

       

 

ŠkVP
rybárstvo a životné prostredie

ROČNÍK: PRVÝ

ROZPIS  UČIVA PREDMETU: spracovanie  poľnohospodárskych produktov 

1 hodina týždenne, spolu 33 hodín

Názov tematického celku

Témy

Hodiny

Medzipredmetové vzťahy

Očakávané

vzdelávacie výstupy

Kritériá hodnotenia vzdelávacích výstupov

Metódy hodnotenia

Prostriedky hodnotenia

1. Úvod

1

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

1.1 Charakteristika poľnohospodárskeho spracovateľského priemyslu, význam, obsah a poňatie predmetu

1

 

*        pochopiť nutnosť štúdia predmetu

*        pochopil nutnosť štúdia predmetu

Ústne frontálne skúšanie

Riadená diskusia

2. Potravinová bezpečnosť

9

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

2.1 Legislatíva Európskej únie – nariadenia, smernice, rozhodnutia, vyhľadávanie

1

 

*        rozumieť rozdielu medzi záväznosťou dokumentov a vedieť dokumenty vyhľadať

*        porozumel rozdielu medzi záväznosťou dokumentov a vedel dokumenty vyhľadať

Praktická práca

Prezentovanie prezentácia ppt HACCP

2.2 Legislatíva Slovenska – Potravinový kódex Slovenskej republiky, zákon o ochrane zdravia ľudí, zákon o potravinách, výrobky charakteristické pre Slovensko a ich právna ochrana

1

*        vedieť vyhľadávať v legislatíve riešenie konkrétneho problému, poznať typické slovenské výrobky a ochranné značky výrobkov

*        vedel vyhľadať v legislatíve riešenie konkrétneho problému, poznal typické slovenské výrobky a ochranné značky výrobkov

2.3 Nástroje zásad správnej výrobnej praxe

7

*        vedieť vypracovať HACCP

*        vypracoval HACCP

2.3.1 Základne pojmy

1

2.3.2 Analýza nebezpečenstva a stanovenie CP a CCP

1

2.3.3 Stanovenie opatrení

1

2.3.4 Spracovanie HACCP

1

2.3.4 Spracovanie HACCP a prezentácia

3

 

3. Hodnotenie rastlinných výrobkov

5

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

3.1 Obilniny

1

Rastlinná výroba

*        vedieť kritéria pre hodnotenie - s použitím literatúry jednotlivých produktov rastlinnej výroby

*        vedel kritéria pre hodnotenie - s použitím literatúry jednotlivých produktov rastlinnej výroby

Ústna odpoveď

Prezentácia

3.2 Okopaniny

1

3.3 Olejniny

1

3.4 Priadne rastliny, chmeľ a tabak

1

3.5 prezentácia výsledkov posúdenia

1

 

4. Uchovávanie rastlinných produktov

4

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

4.1 Sušiarenstvo, princíp sušenia a zásady sušenia poľnohospodárskych produktov

1

Rastlinná výroba, fyzika, mechanizácia, biológia

*        rozumieť princípu uskladnenie sušením a spôsobu uskladnenia obilovín

*        porozumel princípu uskladnenie sušením a spôsobu uskladnenia obilovín

Ústna odpoveď

Ústne skúšanie, vypracovanie protokolu z exkurzie – uskladnenie obilia

4.2 Sušenie okopanín, obilnín a čakanky

1

4.3 Uskladňovanie obilnín a okopanín, veľkovýrobná uskladňovňa

2

5. Poľnohospodársky priemysel

12

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

5.1 Význam, vývoj a perspektívy rozvoja poľnohospodárskeho priemyslu

1

Mechanizácia, rastlinná výroba

*        poznať hlavné zásady a technologické postupy pri výrobe hlavných výrobkov z rastlinnej výroby

*        poznal hlavné zásady a technologické postupy pri výrobe hlavných výrobkov z rastlinnej výroby

Ústna odpoveď

Ústne skúšanie

5.2 Výroba múky

1

5.3 Výroba sladu a piva

1

5.3 Výroba sladu a piva

1

5.4 Výroba škrobu

1

5.5 Výroba liehu

1

5.6 Výroba rastlinných olejov

1

5.7 Výroba cukru

1

5.8 Výroba krmných zmesi

4

Písomné skúšanie

Protokol z exkurzie

6. Spracovanie a nákup ovocia a zeleniny

2

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

6.1 Hodnotenie a nákup ovocia a zeleniny

1

Rastlinná výroba

*        poznať základné kritéria hodnotenia a spôsoby konzervácie zeleniny

*        poznal základné kritéria hodnotenia a spôsoby konzervácie zeleniny

Ústna odpoveď

Ústne skúšanie

6.2 Spôsob konzervácie zeleniny a ovocia

1

Všeobecné pokyny hodnotenia:

 

Hodnotenie v zmysle platnej legislatívy pri uplatnení rôznej váhy jednotlivých známok

 

 

Send mail to petermatula@souparmt.edu.sk with questions or comments about this web site.
Last modified: júla 27, 2009