Na úvod Hore Mapa stránok
Stredná odborná škola rybárska

II. ročník
I. ročník II. ročníkStredná odborná škola rybárska Mošovce

 

 

 

NADSTAVBOVÉ ŠTÚDIUM

- rybárstvo a životné prostredie - 45084 00

- poľnohospodárstvo - 45124 00

       

 

ŠkVP
rybárstvo a životné prostredie

ROČNÍK: DRUHÝ

ROZPIS  UČIVA PREDMETU:   spracovanie  poľnohospodárskych produktov 

1 hodina týždenne, spolu 30 hodín

Názov tematického celku

Témy

Hodiny

Medzipredmetové vzťahy

Očakávané

vzdelávacie výstupy

Kritériá hodnotenia vzdelávacích výstupov

Metódy hodnotenia

Prostriedky hodnotenia

1. Technológia spracovania mäsa

18

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

1.1 Požiadavky na bezpečnosť a osobnú hygienu

1

Živočíšna výroba, biológia

*        poznať požiadavky na bezpečnosť, rozumieť systému hodnotenia bezpečnosti, technologické postupy spracovania a výroby výrobkova druhy mäsa, rozumieť bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu, rozoznať jednotlivé trhové druhy mäsa

*        poznal požiadavky na bezpečnosť, porozumel systému hodnotenia bezpečnosti, technologické postupy spracovania a výroby výrobkova  a druhy mäsa, porozumel bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu, rozoznal jednotlivé trhové druhy mäsa

Ústna odpoveď

Ústne skúšanie, riadená diskusia

1.2 Nebezpečenstvo, riziko, ohrozenie

1

1.3 Veterinárne požiadavky na výrobu a spracovanie mäsa

1

1.4 Druhy jatočných zvierat, nákup, hodnotenie

1

1.5 Doprava jatočných zvierat, straty pri preprave a zaobchádzanie so zvieratami, ustajnenie na bitúnku

1

1.6 Zabíjanie a spracovanie hovädzieho mäsa, delenie

1

1.7 Trhové druhy hovädzieho mäsa

1

1.8 Zabíjanie a spracovanie bravčového mäsa, delenie

1

1.9 Trhové druhy bravčového mäsa

1

1.10 Solenie a údenie

1

1.10.1 Hodnotenie údeného mäsa- cvičenie

2

Praktická odpoveď

Vyhodnotenie protokolu

1.11 Balene a porciovane mäsá, údenárske výrobky

1

 

 

1.12 Spracovanie druhotných surovín získaných pri spracovaní mäsa

1

1.13 Chladenie, zmrazovanie a konzervovanie mäsa

1

1.14 Spracovanie mäsa hrabavej hydiny

1

1.15 Spracovanie mäsa vodnej hydiny

1

1.16 Spracovanie rýb

1

2. Technológia spracovania mlieka

6

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

2.1 Zvoz a hodnotenie mlieka

1

Živočíšna výroba, biológia

*        Porozumieť spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov

*        Porozumiel spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov

Ústna odpoveď

Obhajoba prezentácie

2.2 Výroba konzumného mlieka

1

2.3 Fermentované mliečne výrobky

1

2.4 Výroba masla

1

2.5 Výroba syrov

1

2.6 Výroba mrazených mliečnych výrobkov, zahustených mliek, sušeného mlieka

1

3. Technológia spracovania vajec

6

 

 

Žiak má:

 

Žiak:

 

 

3.1 Nákup a triedenie vajec

1

Živočíšna výroba, biológia

*        porozumieť požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mať predstavu o triedení vajec

*        porozumel požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mal predstavu o triedení vajec

Ústna odpoveď

obhajoba prezentácie

3.2 Výrobky z vajec

1

3.3 Odborná exkurzia hydinárne

4

Všeobecné pokyny hodnotenia:

Hodnotenie v zmysle platnej legislatívy pri uplatnení rôznej váhy jednotlivých známok.

 

 

Send mail to petermatula@souparmt.edu.sk with questions or comments about this web site.
Last modified: júla 27, 2009