ROZPIS
UČIVA PREDMETU: spracovanie
poľnohospodárskych produktov
|
1
hodina týždenne, spolu 30 hodín
|
Názov
tematického celku
Témy
|
Hodiny
|
Medzipredmetové vzťahy
|
Očakávané
vzdelávacie výstupy
|
Kritériá hodnotenia vzdelávacích
výstupov
|
Metódy hodnotenia
|
Prostriedky hodnotenia
|
1.
Technológia spracovania mäsa
|
18
|
|
Žiak
má:
|
Žiak:
|
|
|
1.1
Požiadavky na bezpečnosť a osobnú hygienu
|
1
|
Živočíšna výroba,
biológia
|
poznať
požiadavky na bezpečnosť, rozumieť systému hodnotenia bezpečnosti,
technologické postupy spracovania a výroby výrobkova druhy mäsa,
rozumieť bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu, rozoznať
jednotlivé trhové druhy mäsa
|
poznal
požiadavky na bezpečnosť, porozumel systému hodnotenia bezpečnosti,
technologické postupy spracovania a výroby výrobkova a druhy
mäsa, porozumel bezpečnosti potravín a požiadavkám na ňu,
rozoznal jednotlivé trhové druhy mäsa
|
Ústna odpoveď
|
Ústne skúšanie,
riadená diskusia
|
1.2
Nebezpečenstvo, riziko, ohrozenie
|
1
|
1.3
Veterinárne požiadavky na výrobu a spracovanie mäsa
|
1
|
1.4 Druhy jatočných
zvierat, nákup, hodnotenie
|
1
|
1.5 Doprava jatočných
zvierat, straty pri preprave a zaobchádzanie so zvieratami,
ustajnenie na bitúnku
|
1
|
1.6 Zabíjanie a spracovanie
hovädzieho mäsa, delenie
|
1
|
1.7 Trhové druhy hovädzieho
mäsa
|
1
|
1.8 Zabíjanie a spracovanie
bravčového mäsa, delenie
|
1
|
1.9 Trhové druhy bravčového
mäsa
|
1
|
1.10 Solenie a údenie
|
1
|
1.10.1 Hodnotenie údeného
mäsa- cvičenie
|
2
|
Praktická odpoveď
|
Vyhodnotenie protokolu
|
1.11 Balene a porciovane
mäsá, údenárske výrobky
|
1
|
|
|
1.12 Spracovanie druhotných
surovín získaných pri spracovaní mäsa
|
1
|
1.13 Chladenie,
zmrazovanie a konzervovanie mäsa
|
1
|
1.14 Spracovanie mäsa
hrabavej hydiny
|
1
|
1.15 Spracovanie mäsa
vodnej hydiny
|
1
|
1.16 Spracovanie rýb
|
1
|
2.
Technológia spracovania mlieka
|
6
|
|
Žiak
má:
|
Žiak:
|
|
|
2.1 Zvoz a hodnotenie
mlieka
|
1
|
Živočíšna výroba,
biológia
|
Porozumieť
spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných
vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov
|
Porozumiel
spracovateľským postupom pri výrobe mlieka, masla, syra a fermentovaných
vžrobkov a dôležitosti konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov
|
Ústna odpoveď
|
Obhajoba prezentácie
|
2.2 Výroba konzumného
mlieka
|
1
|
2.3 Fermentované mliečne
výrobky
|
1
|
2.4 Výroba masla
|
1
|
2.5 Výroba syrov
|
1
|
2.6 Výroba mrazených
mliečnych výrobkov, zahustených mliek, sušeného mlieka
|
1
|
3.
Technológia spracovania vajec
|
6
|
|
Žiak
má:
|
Žiak:
|
|
|
3.1 Nákup a triedenie
vajec
|
1
|
Živočíšna výroba,
biológia
|
porozumieť
požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mať
predstavu o triedení vajec
|
porozumel
požiadavkám na vajcia z hľadiska legislatívy a mal predstavu
o triedení vajec
|
Ústna odpoveď
|
obhajoba prezentácie
|
3.2 Výrobky z vajec
|
1
|
3.3 Odborná exkurzia
hydinárne
|
4
|