NADSTAVBOVÉ ŠTÚDIUM - rybárstvo a životné prostredie - 45084 00 - poľnohospodárstvo - 45124 00 |
|
Požadované
osobnostné predpoklady, vlastnosti a schopnosti
Absolvent tohto študijného odboru spĺňa požiadavky
na kvality osobnosti, ktorá je významným znakom nielen dobrého odborníka,
ale aj úspešného pracovníka, manažéra, podnikateľa a občana. Patrí
sem predovšetkým osobná zodpovednosť, sebaregulácia, sebadôvera,
sociabilita a integrita. Absolvent sa vyznačuje:
-
manuálnou zručnosťou v činnostiach konkrétneho
odboru, adaptabilitou, kreativitou,
disponibilitou, spoľahlivosťou, trpezlivosťou, dôslednosťou a presnosťou,
schopnosťou spolupracovať, sebadisciplínou, mobilitou, schopnosťami pracovať
v tíme, budovaním imidžu
firmy, pozitívnym kontaktom so zákazníkom, samostatnou prácou, dodržiavaním
predpisov o ochrane spotrebiteľa, dodržiavaním firemnej kultúry,
flexibilitou, profesionálnou hrdosťou, zodpovednosťou za zverený majetok,
schopnosťou riešiť konfliktné situácie, -
požadovaným rozsahom zrakového poľa, priestorovým videním,
rozlišovaním farieb a farebných odtieňov, -
má kinestetický zmysel, -
rozlišovaním chuti, čuchových podnetov, -
kultivovanosťou vystupovania a vzhľadu, istotou,
pohotovosťou svojho vystupovania, schopnosťou sociálneho kontaktu, -
odolnosťou voči senzorickej záťaži, -
praktickým a samostatným myslením i rozdeľovaním
pozornosti, -
vie riešiť problémy, plánovať, posúdiť a určiť
postup činnosti, rozhodovať sa vybraním z viacerých možností a určovať
priority, -
vie sa pružne prispôsobiť zmenenej situácii a zmeneným podmienkam, bez problémov prechádzať z jednej
činnosti na inú, -
vie pracovať s druhými ľuďmi na dosiahnutie spoločných
cieľov, preberať zodpovednosť za vlastnú prácu a prácu iných, -
vie rozhodne a rozvážne konať, zaujímať správny a racionálny
postoj k riešeniu problémov, -
vie si prehlbovať vlastné vzdelávanie a zvyšovať výkonnosť,
uplatňovať a využívať sebareguláciu i sebakontrolu, -
vie viesť dialóg, byť ústretový, tolerantný a má
mať kultúrne vystupovanie, -
vie získavať informácie, pochopiť pokyny a inštrukcie,
podstatu a súvislosti vecí, poskytovať informácie a dávať
pokyny, -
vie pracovať s číslami, obchodovať, merať, zaznamenávať,
posudzovať a vyberať údaje, -
vie pracovať s textovým a databázovým programom
počítača. |
Send mail to petermatula@souparmt.edu.sk with
questions or comments about this web site.
|