NADSTAVBOVÉ ŠTÚDIUM - rybárstvo a životné prostredie - 45084 00 - poľnohospodárstvo - 45124 00 |
|
Absolvent vie:
-
uplatniť v praxi
etické a profesijné pravidlá, zásady spoločenského správania a vystupovania, -
aplikovať v praxi
základné obchodno-podnikateľské aktivity a základné zásady
marketingu, -
uplatňovať
estetiku práce a prostredia s dodržaním hygienických zásad i zásad
bezpečnosti práce na prevádzke, -
voliť správne
technologické postupy práce, pripraviť pracovisko, pracovné prostriedky a predmety, -
zabezpečovať
bežnú údržbu pracovných prostriedkov, ktoré používa, -
preukázať základné
užívateľské práce s výpočtovou technikou, -
vykonávať
pracovné činnosti tak, aby nenarušoval životné prostredie, -
udržiavať
estetickú úroveň pracovného prostredia, -
pracovať s predpismi
HACCP v odchove a spracovaní, -
sa orientovať v nových
technológiách a výrobkoch, -
prijímať a registrovať
objednávky, -
pracovať s registračnou
pokladňou, -
nastavovať základné
parametre strojového a technologického zariadenia v poľnohospodárskej
výrobe so zameraním na rybárstvo a pri spracovaní poľnohospodárskych
i rybích produktov, -
pripraviť,
riadiť, vykonávať, evidovať, kontrolovať a hodnotiť pracovné operácie
v chove i preprave zvierat a rýb, v pestovaní plodín a chove
zvierat, pri používaní rôzneho náradia, strojov, mechanizačných
prostriedkov, dopravných prostriedkov a technologických
liniek, -
riadiť traktor, -
vykonávať všetky
odborné práce v chove rýb, pri pestovaní a ochrane rastlín v agrotechnických
termínoch, v živočíšnej výrobe, ošetrení a úprave živočíšnych
výrobkov i spracovaní rýb, -
pripraviť a bezpečne
ovládať prevádzku elektrického agregátu na odlov rýb, organizovať prácu
odbornej skupiny, viesť predpísanú evidenciu a ovládať pravidlá bezpečnosti
práce i ochrany zdravia, -
vyberať a hodnotiť
krmivá, zostavovať kŕmne dávky pre všetky druhy a kategórie hospodárskych zvierat i rýb, -
rešpektovať zásady
ochrany životného prostredia, vykonávať prevenciu a základné
opatrenia pri výskyte i odstraňovaní následkov ekologických havárií,
posúdiť a hodnotiť stav ochrany životného prostredia, -
vykonávať
opatrenia v ochrane prírody, životného prostredia vo väzbe na poľovníctvo,
hlavne na vodných biotypoch, v chove poľovnej zveri a výkonu poľovného
práva, -
zostaviť
podnikateľský plán, vykonávať ekonomické hodnotenie výroby, upravovať
produkty na predaj, vykonávať marketing, podnikať v oblasti rybárstva,
poľnohospodárskej výroby a službách v podmienkach rôznych foriem
hospodárenia, -
využívať výpočtovú
techniku, najmä programy pre riadenie rybárstva, poľnohospodárskej výroby,
služieb a v rôznom podnikaní na vidieku. Poznámka: podľa zamerania nadstavbového štúdia
|
Send mail to petermatula@souparmt.edu.sk with
questions or comments about this web site.
|