Na úvod Hore Mapa stránok
Stredná odborná škola rybárska

Voliteľné predmety
Charakter. absolventa Kľúčové kompetencie Všeobecné kompetencie Odborné kompetencie Požadované zručnosti Voliteľné predmety Požadované osobnostné ...Stredná odborná škola rybárska Mošovce

 

 

 

NADSTAVBOVÉ ŠTÚDIUM

- rybárstvo a životné prostredie - 45084 00

- poľnohospodárstvo - 45124 00

       

 

ŠkVP
rybárstvo a životné prostredie


Po absolvovaní  voliteľných a nepovinných predmetov predmetov a kurzov

Požadované vedomosti:

 

            Absolvent má:

po absolvovaní voliteľného predmetu chov vodnej hydiny:

            ovládať problematiku chovu vodnej hydiny na stredoškolskej úrovni,

            poznať zákonitosti a rentabilitu chovu predovšetkým v súvislosti s rybným hospodárstvom,

            rozumieť problematike ochrany životného prostredia,  predovšetkým predchádzaniu negatívnych dopadov veľkovýroby,

 

po absolvovaní voliteľného predmetu podnikanie a služby:

            vedieť zostavovať podnikateľské plány vlastné aj cudzie,

            vedieť poskytovať služby predovšetkým v oblasti rybného hospodárstva,

            rozumieť problematike podnikania a služieb predovšetkým v oblasti rybného hospodárstva,

 

po absolvovaní voliteľného predmetu rybárstvo vo voľných vodách:

            plniť požiadavky zákonov týkajúcich sa voľných vôd,

            plniť požiadavky povolania rybného hospodára,

 

po absolvovaní voliteľného predmetu psychológia trhu:

            chápať zákonitosti trhu v rôznych ekonomických makro i mikro podmienkach a vedieť ich využiť (ekonomicky zhodnotiť) vo svoj prospech,

 

  po absolvovaní voliteľného predmetu spracovanie rýb:

            vedieť uplatniť zásady správnej výrobnej praxe v spracovaní rýb,

            vedieť spracovávať sladkovodné ryby ,

 

  po absolvovaní voliteľného predmetu spracovanie poľnohospodárskych produktov:

            vedieť uplatniť zásady správnej výrobnej praxe v spracovaní rýb,

            vedieť základy technologických postupov pri spracovaní rastlinných a živočíšnych produktov poľnohospodárstva,

 

  po absolvovaní voliteľného predmetu choroby rýb:

            vedieť a poznať základne choroby rýb,

            vedieť uplatňovať základné zoohygienické opatrenia v chove ,

 

 

 

Send mail to petermatula@souparmt.edu.sk with questions or comments about this web site.
Last modified: júla 19, 2009